Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır ?

WhatsApp-Image-2022-11-11-at-15.24.23-1.jpeg

Saç ekimi, uzun süreli bir sonuç elde etmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak, işlemin ardından iyileşme süreci önemlidir. İyileşme sürecinin nasıl olduğu ve ne kadar sürdüğü, işlemin yapıldığı yönteme göre değişebilir. İşte saç ekimi sonrası iyileşme süreci hakkında bilmeniz gerekenler.

İlk 24 Saat

Saç ekimi işlemi sonrasında ilk 24 saat çok önemlidir. Saçlı derinin kısmen yara almış olması nedeniyle kanama riski vardır. Kanama olmaması için ilk 24 saat boyunca dinlenmeniz önerilir. Ayrıca, başınızı yüksek bir pozisyonda tutmanız önerilir.

İlk hafta

İlk hafta boyunca, saçlı derinizde kızarıklık ve ödem olabilir. Bu normal bir tepkidir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ayrıca, saç ekim bölgesinde küçük kabuklar ve kabarcıklar oluşabilir. Bu da normal bir tepkidir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, bu kabuklara dokunmamaya çalışın.

Ayrıca, ilk hafta boyunca ağır egzersiz ve spor yapmaktan kaçının. Sıcak havuz, sauna veya spa gibi yerlerde de bulunmamalısınız. Banyo yaparken dikkatli olun ve saç ekim bölgesine su temasından kaçının.

İlk Ay

İlk ay boyunca, saç ekim bölgesinde hafif bir kaşıntı hissedebilirsiniz. Bu kaşıntı normaldir ve saç ekimi bölgesine dokunarak rahatlayabilirsiniz. Ayrıca, saç ekim bölgesindeki saçlar dökülebilir. Bu da normal bir tepkidir ve yeni saçlarınızın büyümesi için bir işarettir.

İlk üç ay

İlk üç ay boyunca, yeni saçlarınız büyümeye başlayacaktır. Bu süre zarfında, saç ekim bölgesinde hafif bir sızı hissedebilirsiniz. Ayrıca, saç ekim bölgesinde yeni saçlar büyürken ciltte hafif bir gerilme hissi olabilir.

Altı Aydan Sonra

Altı aydan sonra, yeni saçlarınız tamamen çıkmaya başlayacaktır. İşlemden sonraki bir yıl içinde, saç ekim bölgesinde daha yoğun bir saç büyümesi gözlemleyebilirsiniz.

Saç ekimi işlemi sonrası iyileşme süreci oldukça önemlidir. İşlem sonrası ilk 2-3 gün içinde kafada bandajlar kullanılır ve bu bandajlar genellikle 2-3 gün sonra çıkarılır. Saç ekimi işlemi sonrası ilk 10 gün boyunca, yüz yıkama ve duş alma gibi aktivitelerin yapılmaması önerilir. Bu süre zarfında hastaların uykusuzluk, hafif bir şişlik, hafif bir ağrı ve kaşıntı hissi yaşayabileceği gibi bazı kanamalar da olabilir. Ancak genellikle bu semptomlar birkaç gün içinde azalmaya başlar.

Saç ekimi işlemi sonrası ilk birkaç hafta boyunca, saç ekilen bölgenin tamamen iyileşmesi için dikkatli olunması gerekiyor. Saç ekilen bölgenin enfeksiyon kapmaması ve yara izinin mümkün olduğunca az görünmesi için doktorun önerilerine uyulması önemlidir. İyileşme süreci tamamlanmadan, havuz, sauna, hamam ve jakuzi gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır.

İyileşme süreci tamamlandıktan sonra, ekilen saçların kökleri tutunmaya başlar ve 3-4 ay içinde saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. İlk 6 ay boyunca, saçlar ince ve hassas olabilir ve bu süre zarfında saçlar normalleşene kadar özellikle güneş ışınlarından korunmak önemlidir.

Sonuç olarak, saç ekimi işlemi sonrası iyileşme süreci dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Bu süreçte doktorun önerilerine uyulması, enfeksiyon kapmaktan kaçınılması ve aktivitelerde dikkatli olunması gerekiyor. Ancak bu süreci doğru şekilde takip eden hastalar, kalıcı ve doğal görünümlü saçlara sahip olabilirler.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Kısacası


Saç ekiminde en iyi teknikler ve en profesyonel yaklaşımlarla hizmet veren Loya Clinic, Türkiye’nin en iyileri arasında yer almaktadır. Uzman ekibimiz ve modern tesislerimiz ile, her müşterimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunarak, müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli tutmaktayız.




Abone Ol


Loya Saç Ekim kliniğinden tüm haber tekliflerini ve indirimleri almak için  bültenimize kaydolun.



    Ersin Torun Gururla Sunar

    Bizi Arayın